četvrtak, 30. svibnja 2013.

Wrap bracelets

I think that whatever you wear in any occasion, the most important thing that can luxe up your outfit is jewelry. All this short time I'm trying to build my own brand with metro chic designs that can perfectly complete any outfit. Two days ago I've tried with making wrap bracelets. As it's almost a summertime I found them very suitable to wear with beachwear, big beach bags and sandals.

What do you think and do you like them?








nedjelja, 26. svibnja 2013.

Feel like tourist

Rainy and a little bit cold Sunday morning. Feel like stay in pajamas whole day. Made myself a cup of coffe and read some interesting posts. Prepared a lunch for my guys. It was classic Sunday lunch with soup, roasted veal and potatoes and of course fresh mixed salad from the green market.
Strawberries with cream for the dessert. Yummy!
Partly sunny in the afternoon but we decided to visit our amazing city walls and take some nice photos. It was so crowdy there and we felt like tourists in our hometown.





petak, 24. svibnja 2013.

Love is all around

Generally speaking, I adore leather bracelets. A few days ago I saw "Love" bracelet bar on a web shop and I decided to make "Love" bracelets. I found them as a great promotors of love and understanding.

Wear your "Love" bracelet every day, everywhere:

                                                        
                                             in the office


                                               in the kitchen


                                               in the garden...

It will help you to be positive, to be in love...

srijeda, 22. svibnja 2013.

Novosti sa zakašnjenjem

Iako sam mislila da ću vam nešto novo predstaviti krajem prošlog tjedna, javljam se tek sad.
Krivci su "standard delivery" sistem dostave koji traje 7-8 radnih dana i naravno izlet u Split.
Ali nikad nije kasno. Dakle, došle su perlice u obliku prstena i kožica debljine 2 mm u tirkiznoj boji. Za sve povezat u narukvicu koristila sam običnu ukrasnu pucu (dugme). Budući da onu prvu pokusnu narukvicu napravim za sebe jedva sam dočekala popodne za prošeteti je na kafu i tortu.






nedjelja, 19. svibnja 2013.

Vikend za 5

Sad ću vam puna oduševljenja i pozitivne energije napisati kako nam je bilo u Splitu, a poantu već možete shvatiti iz naslova. Dakle, u petak iza posla pošli smo s prijateljima u Split. Krenuli po pljusku i došli u Split u potpuno vedro predvečerje. Odmah nakon što smo ostavili stvari u hotelu pošli smo u pivnicu hotela Lav na večericu. U pivnici nije bilo baš puno ljudi, ali nama je uz dvije boce Pošipa Toreta 2011. raspoloženje bilo fenomenalno. Hrana koju smo jeli bila je pravi festival za naša nepca (lignji na žaru, njoke od hobotnice, pancete, boba i ovčjeg sira, pasta s vongolama i na kraju nekoliko vrsta sireva uz vino). Mjesta za desert zaista nije ostalo. Iza večere smo pošli u The Legends bar na Bačvicama gdje se održavao party "Lude 80-te". Nama je bilo odlično i baš smo se isplesali iako posjećenost i nije bila neka. 
photo by Gianni Frasca
 
Ujutro smo iza doručka krenuli u shopping pohod. Ono što mi je bilo najvažnije završilo je neslavno, ali ostatak dana je to nadoknadio. Budući da mi nije cilj o ikome pisati bilo što negativno ime firme neću spomenuti, ali sam shvatila da mi je ipak bolje nastaviti repromaterijal naručivati on-line u inozemstvu nego se oslanjati na to da je bolje kupovati ono što vidiš svojim očima. Svratili smo u tu firmu i sve ono što sam vidjela bilo je totalno bez veze, a prodavačica nam je dopustila da brzinski obavimo pregled asortimana (to brzinski nam je tri puta naglasila) jer da oni imaju maloprodaju samo on-line.
Čak mi nije znala ni predložiti koji konac koristiti za vrstu narukvice koju sam joj pokazala. Svakako od kupnje repromaterijala nije bilo ništa.
Krenuli smo u centar da osjetimo onaj splitski šušur, popijemo kafu i prošetamo malo po butigama.
Tada se dogodio onaj ključni momenat ovog izleta. Svratili smo u Guess u Marmontovoj ulici i kupila sam do sad meni najljepšu bursu ikad. Ljubazna prodavačica uputila nas je da pođemo kupiti Story na kiosk i iskoristimo kupon sa 30% popusta što smo i učinili. Inače, ljubaznost prodavačica u svim butigama je za svaku pohvalu.
photo by Gianni Frasca

photo by Gianni Frasca

 
Pa je još pala i jedna bluzica u Zare uz ovu bursu, a narukvicu imam iz svoje kolekcije ...

 

 
 
 
 
 

četvrtak, 16. svibnja 2013.

U iščekivanju....

Četvrtkom mi obično poštar oko 10 sati donese novu pošiljku. Jutros ništa...samo računi.
Ionako je južina, tmnurno vrijeme kao da će kiša i vjerojatno da je i došao novi materijal ne bih nešto uspješno napravila. Sutra je petak i tako se veselim. Idemo u Split. Našla sam maloprodaju i veleprodaju repromaterijala za nakit pa se veselim novim iskustvima. U nedjelju očekujte nove slike i radove, a do tada evo nešto u tamnijem tonu, baš kao i vrijeme...

utorak, 14. svibnja 2013.

Aquamarine style

Negdje u travnju izradila sam trostruku Shamballa narukvicu mornarskog stila. Sad sam pokušala još jednom, ali sa još više sjaja...


nedjelja, 12. svibnja 2013.

subota, 11. svibnja 2013.

Napokon subota

Jučer popodne sjela sam za kompjuter i nakon petnaest minuta buljenja u ekran shvatila da neću ništa napisati. Ponovo sam bila totalno iscrpljena i bez teksta. Ali, ideja za novu narukvicu nikada ne fali. Petkom me uvijek motivira to što znam da ćemo subotu ujutro iza pjace negdje na kafu uz more, a to je ujedno i prilika za lijepu fotografiju.


četvrtak, 9. svibnja 2013.

Nešto novo

Već otprilike mjesec dana pokazujem vam narukvice koje radim i prema komentarima mogu reći da se većini od vas sviđaju. Presretna sam radi toga i puna poticaja da vam pokažem još toga, problem je jedini u tome što moram to nešto novo i naučiti. Moram vam naglasiti da sve narukvice koje ste do sada vidjeli su unikatne, dakle, nijedna nema isti sadržaj i raspored perlica. Ali, bez obzira na to ne bih vas htjela umoriti samo sa Shamballa narukvicama nego ću se potruditi da već krajem slijedećeg tjedna vidite nove vrste i nove modele. Ja ću do tada još malo po starome, ali ću vas barem tu i tamo iznenaditi sa lijepom fotografijom.

srijeda, 8. svibnja 2013.

Glamour

Znala sam da ćete kliknuti kad vidite ovaj naslov. Zašto? Zato što sam i ja takva. Ta riječ jednostavno privlači ljude. Osjetimo se nekako ljepše, mislima se maknemo od svakodnevnice i bude nam super. Sad ćete još promisliti i kako dva dana ništa ne radim. Krivo mislite. Napravila sam četiri nove narukvice, ali su mi muški ukućani odnijeli fotoaparat na utakmicu u Split pa moj rad i trud malo pati. Ali sutra će sve doći na svoje, pa ćete vidjeti što sam napravila. Ali nisam ja bez razloga stavila ovaj naslov. Jučer sam u Tisku kupila US izdanje časopisa Glamour. Zaista je Glamour i nema čega nema. Čovjek dobije takvih dobrih ideja, ali i želju da pođe negdje u dobar shopping.
I tako listajući naletim na članak Louise Mensch. Naravno, ni ja nikad nisam čula za nju, ali ženska piše dvije knjige, novinarka je u nacionalnom časopisu, piše modni blog i sudjeluje u ponekoj TV emisiji i ima TROJE djece. U članku piše kako je o poslu novinarke u Glamouru sanjala i patila gledajući njihove reklame na televiziji i sad nakon određenog razdoblja zasitila se i ide dalje.
Na kraju članka poruka glasi da ako si zadovoljan svojim poslom, gradom i životom uopće - super, a ako nisi pokreni se i učini nešto po tom pitanju. Aktiviraj se u udrugama, nađi novi posao, pronađi se u bilo čemu drugome. Glamour nisu samo poznati glumci u toaletama na dodjeli Oskara, glamour je lijepa, svijetla budućnost u nečemu novom što nas čeka. Eto, ja sam se sa ovim pokušajem bloganja i izrade narukvica prepoznala u ovom članku.

ponedjeljak, 6. svibnja 2013.

Kakav dan...

Kakav dan... Ponedjeljak...Toliko strke, gužve, svima nešto treba, svi nešto traže....
Pozitivna energija iz koje nastaje umjetnost skoro pa nestala. Prvo sam malo prosurfala po ovim mojim stranicama koje lajkam i slijedim jer vazda daju neku temu, natjecanje ili izazov, pa te potaknu na rad ali ima bit da je i njima danas isti dan kao i meni. Nigdje ništa. Skupila sam zadnje atome snage i izradila ove dvije narukvice iako znam da sam ih trebala napraviti prije meni do sada najdraže jučerašnje narukvice. Ipak se nadam da će vam se svidjeti.


nedjelja, 5. svibnja 2013.

Okrugli broj

Danas sam pošla malo pogledati statistiku ovog bloga i zaključila da ću danas postići okrugli broj klikova - petstoti. S obzirom da sam s intenzivnim bloganjem počela tek nedavno smatram ovaj broj jako dobrim i ovim putem svima zahvaljujem na posjeti.


subota, 4. svibnja 2013.

Inspriracija sunce, more i naljepše zidine

Probudila sam se prije 7 sati, otvorila prozor i prvo što vidim je veliki limun - prolistao, procvjetao, mirisan k'o duša. Pogledam u nebo - bez oblačka. Čeka nas prekrasan vedar i sunčan dan.
Što u glavi možeš imati osim one prekrasne slike grada, sunca i mora, stranaca koji šetaju gradom i kupača. Inspiracija da ne može biti bolja. Prvo naravno napravim kafu, a onda perlice i konce na stol ....


 

 
Odmah sam ih poželjela slikati i napraviti koju dobru fotografiju. Pošli smo na Komardu i
slikali ovo...

 
 

 
 
 


petak, 3. svibnja 2013.

Plaćena prva carina

Evo danas prvi put platila sam carinu za perlice koje sam naručila. Dosad su mi sve narudžbe prošle neocarinjeno. Ali, što ću...Čula sam od prijateljica da carinici znaju biti nemilosrdni pa ispadne da više platiš carine nego vrijedi predmet kojeg naručiš. Skoro pa je tako i u mene, uz jednu olakšicu - došle su dvije pošiljke, na jednu sam platila carinu, a drugu dobila "gratis"...